Ingela Sonidsson, HR-chef Foto: Strömsunds kommun

Strömsund söker 13,4 miljoner i stöd för att åtgärda brister inom bla arbetsmiljö

STRÖMSUND (JT) Framtiden står i fokus vid kommunstyrelsens sammanträde i februari när bokslutet för 2023 kopplas ihop med verksamhetsplaner för 2024.

Publicerad

Teknik- och serviceförvaltningen redovisar ett underskott med cirka sex miljoner kronor, Framtids- och utvecklingsförvaltningen har ett underskott med närmare tre miljoner kronor. Ett överskott för kommunstyrelsen med sex miljoner förklaras med allmän återhållsamhet och att utvecklingspotten använts sparsamt. Framtidsperspektiven handlar framför allt om att säkra kompetensförsörjningen när en tredjedel av kommunens anställda går i pension fram till 2030.

HR-chefen Ingela Sonidsson har med anledning av detta begärt att kommunstyrelsen ska fatta beslut om att söka medel hos Europeiska socialfonden med 13, 4 miljoner kronor fördelat på tre år med start i september 2024. 

I en kommentar till skrivelsen från HR-enheten framgår att arbetet behöver göras oavsett om projektmedel beviljas. Medfinansieringen för kommunen är 55 % och avser egen tid. En förstudie som genomfördes förra året visar att det finns brister i arbetsmiljön, ledarskap och organisationens styrning. 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS