Anna Berkestedt Jonsson säger att ett 10-tal personer hört av sig under onsdagen, som vill hjälpa till inom vården. Foto: Krokoms kommun

Covidsmitta ger akut brist på vårdpersonal i Krokom

KROKOM (JT) Smittspridningen har gjort att en stor del av personalstyrkan måste stanna hemma. Nu vänder sig kommunen till alla som kan att jobba inom vården i sommar.

Publicerad

Personalsituationen har under hela sommaren varit allvarlig i Krokom, men nu har den ökade smittspridningen förvärrat läget ytterligare. Siffrorna över läget uppdateras på tisdagar och den senaste angav att 21 i vårdpersonalen insjuknat i covid-19.

När JT talar med socialchefen Anna Berkestedt Jonsson på torsdagen uppskattar hon att läget förvärrats något sedan den senaste uppdateringen.

– Jag har hört att det är någon som har tillfrisknat, men att det är någon som har tillkommit under gårdagseftermiddagen och idag. Så det är runt 20-25 personer.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS