Förskolorna i Åre har pressad situation trots fyra nya avdelningar i Duved

ÅRE (JT) I onsdags invigdes fyra nya avdelningar på förskolan i Duved officiellt, men behovet av nya platser i kommunen är stor.

Publicerad

Två av dessa heter Forsaängen och har sina lokaler i en tillfällig modulbyggnad vid den befintliga skolbyggnaden. Här går 22 barn. De två andra avdelningarna heter Forsabäcken och har sina lokaler i bottenvåningen på Duveds skola. Här går 24 barn i femårsåldern som sedan ska upp i förskoleklass.

Det finns även två modulbyggnader på plats för att öppna ytterligare avdelningar, men rekryteringen har gått trögt då det finns brist på förskolepersonal i hela landet. Ett platsspecifikt problem är även att en del av personalen slutar vid jul för att då arbeta inom besöksnäringen.

En annan försvrårande omständighet för kommunen är att Hamre förskola är stängd för renovering och då har de barn som går där blivit omdirigerade till andra förskolor i kommunen, bland annat till de nu invigda.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS