Arbetsförmedlingens regler – en delorsak till gängmorden

Lätt för de kriminella gängen att locka in tonårspojkar vars föräldrar har aktivitetsstöd.

Man beräknar nu att ca 240 000 personer i Sverige har nu Aktivitetsstöd eller utvecklingsersättning genom Arbetsförmedlingen, det dom har gemensamt är att dom tillhör den ekonomiskt svaga gruppen i vårt samhälle.

Om dom blir sjukskrivna och då går över till sjukpenning, så blir dom oftast nekad sjukpenning på grund av att Försäkringskassan har hårdare regler för personer med aktivitetsstöd, men det informerar varken AF eller FK den enskilda personen.

Det betyder att du kan gå i flera månader med tron att du ska få sjukpenning, men då blir du nekar sjukpenning och du får under den tiden inte heller aktivitetsstödet. Det här är en ekonomisk katastrof för enskilda personen och familjen. Hur ska dom här föräldrarna kunna försvara vårt samhälles regler, när dom själva blir svikna av samma samhälle.

Det är väldigt lätt för dom kriminella gängen att locka in tonårspojkar vars föräldrar har aktivitetsstöd med att dom kan tjäna stora pengar och inga risker att åka fast, och då kan dom hjälpa sina familjer ekonomisk, och dom kan själva leva livet som andra ungdomar med god ekonomi.  

Kjell Berg      

Powered by Labrador CMS