Tord Jönsson strax innan morgonens första avgång från Gäddede till Östersund. Han kör många skolungdomar. – De är jättetrevliga och hejar och ibland ropar de när de kliver av. De är jätteduktiga, ungar man aldrig träffar, de har fått lära sig att man hejar och är glad, säger Tord. Foto: Privat

Tord Jönsson växlade om – blev busschaufför trots Arbetsförmedlingens insatser

GÄDDEDE (JT) När Tord Jönsson var 57 år blev han uppsagd från sitt jobb som administratör på hälsocentralen i Gäddede. Av en slump fick han veta att en av bygdens busschaufförer skulle sluta. Han ringde Trönderbilerne som kör bussar i Jämtland och frågade om de behövde folk. När han fick bekräftat att så var fallet bestämde sig Tord för att ta busskörkort. Trönderbilerne lovade honom fast anställning.

Publicerad

– Alla är så fascinerade av det här. Jag blev uppsagd och skaffade nytt jobb, det är väl inget märkvärdigt, säger Tord, som var en av 20 uttagna till Årets karriärväxlare av Omställningsfonden.

Två dagar efter att Tord hade klarat uppkörningen hade han en anställning som busschaufför, men det var tack vare hans eget driv och vilja. När han gick till Arbetsförmedlingen första dagen som arbetslös och bad om hjälp med bussutbildningen blev svaret nej.

– Jag tänkte att Arbetsförmedlingen är villiga när man är arbetslös och öppen för att få hjälp, men så är inte fallet. Jag fick i princip ingen hjälp därifrån, berättar Tord.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS