Trivsel i jobbet när Karolina Åström och Jonas Eriksson planerar delar av Stockholmsregionens framtid från en gammal stuga på den jämtländska landsbygden.

Stockholmsregionens framtid formas på distans i Jämtland

JÄMTLANDS NYBY (JT) Även sedan restriktionerna efter Coronapandemin lättats så är det många som fortsätter att jobba hemifrån eller på distans – som Karolina Åström och Jonas Eriksson. De skapar delar av Stockholmsregionens framtid från den jämtländska landsbygden.

Publicerad

Centrumutveckling och strategisk översiktsplanering i ett par av Stockholmsregionens kommuner, ja det görs numera till vissa delar från Jämtland. För det svarar Karolina Åström och Jonas Eriksson. Bosatta Stockholmsnära och med jobben i andra ”änden av stan” krävs en hel del pussel för att dagens schema skall gå ihop. Men med teknikens hjälp tar de uppdragen med sig till Jämtland – och får mer tid över.

-Ja, så är det, konstaterar Karolina Åström och beskriver att hon undviker i runda tal åtta till tio timmars pendlartid i veckan när hon jobbar från föräldragården i Jämtlands Nyby, strax utanför Lit.

-För mig blir det en väldigt värdefull bonustid där jag kan göra något annat än att transportera mig själv till eller från jobbet. Att jobba på distans eller hemifrån gör också att jag producerar mer och effektivare. Kort sagt är det lättare att fokusera på arbetsuppgifterna när man slipper bakgrundsbruset som alltid ligger som en matta över de öppna kontorslandskap som de flesta jobbar i, säger Karolina som arbetar med strategisk översiktsplanering inom en kommun som gränsar till Stockholms stad. Planerna beskriver hur kommunens mark på lång sikt är tänkt att användas för bostadsbyggande, friluftsliv, infrastruktur och annat.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS