Bakslag för Åre kommun vid anslutning till räddningstjänst

ÅRE (JT) När kommunen skulle ansluta sig till Jämtlands Räddningstjänstförbund efterfrågades en riskanalys, men beslutsfattande politiker och tjänstemän ansåg att det inte behövdes. Nu har de fått ett bakslag av Arbetsmiljöverket som hotar med vite.

Publicerad

Länge har Åre kommun utanför räddningstjänstförbundet som redan har resten av länets sju kommuner anslutna. Men för nästan ett år sedan inleddes diskussionerna om anslutning. Fackförbundet Brandmännens riksförbund lyfte då frågan om vad som skulle hända vid en anslutning och ansåg bland annat att lönerna riskerade att sänkas.

Denna fackförenings ordförande i Åre, Anette Backström, ville även se en risk- och konsekvensanalys av en anslutning. En sådan analys ansåg dock inte ledande politiker och tjänstemän vara nödvändig och beslutet om anslutning fattades utan ett sådant underlag, något som överklagades av fackliga företrädare till både Arbetsmiljöverket och Förvaltningsdomstolen.

Nu har Arbetsmiljöverket förelagt Åre kommun vite om 30 000 kronor om de inte före 22 mars i år inkommer med en riskbedömning av den nu beslutade förändringen av räddninstjänstens organisation.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS