Rekryteringen av en ny regiondirektör i slutfasen - måste vara skriven i länet

LÄNET (JT) Efter en urvalsprocess återstår tre kandidater till posten som ny regiondirektör på Region JH.

Publicerad

Det är rekryteringsföretaget Boyden som arbetat med att ta fram kandidater, totalt 13, till posten. En rekryteringsgrupp bestående av regionpolitiker i länet som representerar sex olika politiska partier tillsammans med HR-direktören har sedan valt ut tre av dessa att gå vidare.

Det är frågan om:
1) Robert Brandt (45) som tidigare arbetat som sjuksköterska men som sedan 2015 är chef för vård- och omsorgsförvaltningen vid Östersunds kommun.
2) Sara Lewerentz (51) som varit IT-direktör inom kriminalvården, men sedan 2021 arbetar som digitaliserings- och servicedirektör vid Region Västerbotten.
3) Bibi Estev (60) som bland annat varit sjukhuschef i Oskarshamn men sedan 2020 är områdeschef pandemi i Region Halland.

Nu ska dessa tre intervjuas av rekryteringsgruppen och representanter för fackförbunden Vårdförbundet, Vision, Läkarföreningen och Kommunal. Ett krav under rekryteringen har varit att den nye regiondirektören ska vara skriven i Jämtlands län för att i högre grad dela verklighet med personal, patienter och medborgare.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS