– A och o är att vi första ska ha ett föräldramöte där föräldrarna får säga sitt, säger Jannike Hillding (M), ordförande i Barn- och utbildningsnämnden i Krokoms kommun. Arkivbild

Sista ordet inte sagt om elevflytt i Alsen

ALSEN (JT) Strax före jul fick föräldrarna till elever i 4-6:an Hovs skola i Alsen besked om att klassen kommer att få flytta temporärt till skolan i Trångsviken. Orsaken är bristen på behöriga lärare. Beslutet har skapat stor oro bland föräldrarna då bristen på information har varit stor. Och exakt samtidigt utannonseras nu tjänsten som rektor för bland annat Hovs skola.

Publicerad Senast uppdaterad

Sara Wikman som är rektor på Trångsvikens skola säger att lokalmässigt har de inga problem med att ta emot elever från Hovs skola.

– Men i dagsläget vet vi inte hur många elever det rör sig om. Det kan finnas elever som tänker andra skolor, dock har vi inga problem med lärare eller lokaler. När rektorn i Alsen, Johan Lindqvist, är tillbaka från sin ledighet och vi haft föräldramöte den tolfte vet vi mer.

Jannike Hillding (M), ordförande i Barn- och utbildningsnämnden i Krokoms kommun fick ingen information om beslutet i förhand.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS