Ulla Salomonsson har genom mobilen full koll på sin dementa pappa medan hon jobbar. Hon önskar han kunde få boende på Dalsätra men där finns ingen plats utan han har blivit erbjuden plats i Rätan där familjen inte skulle kunna titta in hos honom som de vill.

Äldre i Oviken blir erbjuden plats i Rätan – ingen plats i Myrviken

VÄSTERÅSEN (JT) Ulla Salomonsson i Västeråsen har i flera år vårdat sin nu 99-åriga pappa i hemmet. Med ökad demens hoppades Ulla att hennes pappa skulle få plats på Dalsätra men där finns ingen plats. Pappan blev i stället erbjuden plats i Rätan.

Publicerad Senast uppdaterad

– Även om pappa inte minns så mycket numer är det viktigt för oss anhöriga att få besöka honom. Barnbarnen är van att träffa honom och i Myrviken hade vi kunnat titta in till honom flera gånger i veckan en kort stund. När ska vi hinna till Rätan? Då hade det varit bättre med Östersund dit vi åker i arbetet ibland.

Beskedet var att det var intagningsstopp på alla övriga boenden. Rätan var det enda kommunen kunde erbjuda.

– Han har aldrig satt sin fot där, vad ska han dit för? Dalsätra är det enda alternativet, vi anhöriga vill kunna besöka honom ofta.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS