Krokoms kommun vann tvist med Affloardal Energi

KROKOM (JT) Vindkraftsfrågan är fortfarande högst aktuell i Krokoms kommun. Hyres- och Arrendenämnden i Sundsvall har nu beslutat om skiljeförfarande mellan Krokoms kommun och Affloardal Energi. Skiljedomen är till Krokoms kommuns fördel.

Publicerad

Hyresråd Julia Nilsson har varit ordförande. Skiljedomen fastlår att avtalet inte gällde mellan parterna den 30 september 2019. Det har alltså upphört att gälla. De olika yrkanden från Affloardal Energi avslås, liksom yrkande från Krokoms kommun. En skiljedom kan inte överklagas.

Sammanträdet har pågått i flera omgångar under slutet av 2021 samt under början av 2022. Saken gällde ifall arrendeavtalet på kommunens mark i Nordbyn från 2016 fortfarande var giltigt eller ej när Samhällsbyggnadsnämnden avslutade avtalet.

Patrik Mosten, juridiskt ombud för Affloardal Energi, hävdar att bolaget har ett giltigt kontrakt för vindkraft på kommunens mark och har i sina handlingar skrivit ”Att kommunen uttryckligen uppgav vid olika möten att det gällande avtalet kunde bytas ut till ett nytt avtal enligt Vattenfalls modell, vidare bland annat ”Att kommunen uttryckligen vill ha fortsatt vindavtal.”

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS