Magnus Locken, vatten- och avloppschef i Åre kommun ser att kapaciteten på sikt behöver byggas ut och att ett nytt reningsverk kommer att behövas. ”Detta om exploateringstakten fortsätter som nu i Åre,” säger han.

Nytt reningsverk behövs i Åre om exploateringstakten fortsätter

ÅRE (JT) Hot om miljonböter för brister i avloppssystemet blev en missuppfattning om att Åre kommun släpper ut orenat avloppsvatten i Åresjön. Uppgifterna dementeras av Magnus Locken som är vatten- och avloppschef i Åre kommun som samtidigt säger att kommunen inom en snar framtid behöver ett nytt reningsverk.

– Det har blivit en missuppfattning att vi skulle ha brister med avloppssystemet. Det är inget problem med avloppet utan vi ska komma in med en plan för hur vi ska jobba med ledningarna som går ner till reningsverket i Vik. Vi har bra kontroll över våra utsläpp av vatten i Åresjön, säger Magnus Locken.

För några veckor sedan fick vatten- och avloppsenheten ett föreläggande där de riskerar att betala upp till en miljon kronor i böter. Vitet utfärdades av kommunens miljöavdelning som har tillsynen av avloppssystemet i Åre. I vissa medier och facebook-grupper framstod det som om Åre kommun släppte ut orenat avloppsvatten direkt i Åresjön.

– Vad det handlar om är att vi ska lämna in en plan för hur vi ska jobba med ledningarna som går till reningsverket i Vik, så det inte uppstår kapacitetsbrist. Detta arbete påbörjade vi redan 2017 och det beräknas vara klart vid årsskiftet 2022/2023, säger Magnus Locken.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS