Vänstern i Svenska Kyrkan (ViSK) vill att Svenska kyrkan ska kunna fortsätta verka för fred

Vi är tacksamma för att Svenska kyrkan tydligt tar ställning i viktiga frågor och önskar ett fördjupat samarbete även på lokala plan när det gäller samarbete med olika religiösa aktörer.

De flesta konflikter börjar i språket med hur vi ser på och benämner den ”andre” som avvikande och mindre värd. Därför anser vi att det är viktigt att Svenska kyrkan är en gränsöverskridande gemenskap med tillitsfulla möten över kultur och religionsgränser. ViSK är som enda nomineringsgrupp den som vill att Svenska kyrkan ska verka för fred och rättvisa i världen genom att säga ja till total nedrustning och nej till svensk Nato anslutning samt stoppa svensk vapenexport.

ViSK värdesätter att Svenska kyrkan är en aktiv samhällsaktör i debatterna, och har den vetskapen att religiösa aktörer är mycket viktiga i fred och försoningsarbetet. Därmed önskar vi att kyrkan ska kunna få fortsätta i sin viktiga roll och påverka den svenska regeringen att upprätta icke militära allianser samt intensifiera arbetet för solidaritet och rättvisa. Det finns alternativa partier som vill verka för att dom viktiga dialogerna ska upphöra, vilket är en farlig väg att gå då det riskerar fredsarbetet. De ekumeniska samarbetena mellan och inom religionerna måste få fortgå. För allas vår säkerhet.

Rösta på ViSK Vänstern i Svenska kyrkan

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS