Zlatan säger nej till vindkraft i Offerdal

Publicerad

Fotbollsproffset Zlatan Ibrahimovic  återvänder till landslaget men det finns också en plats han ofta återvänder till: västra Offerdal. Nu har han engagerat sig i den stora debatten om den planerade vindkraftsindustrin i Offerdal. Efter en timme hade inlägget på kontoto över 2 500 gilla-markeringar. Några av kommentarerna lyder. "Tack, förstör inte Jämtlands fina natur" samt "Håller med dig Zlatan. Nackdelen med vindkraften är det enorma footprint som krävs., "Förståndigt och klokt Zlatan. Stor eloge för din föredömlighet och mod som otroligt nog är större utanför fotbollsplanen än vad du levererat i över 20 år på högsta världsnivå. Respekt!".

Det verkar som att Zlatan trivs gott i den jämtländska fjällvärlden, så bra att han alltså nu engagerat sig i den stora konfliktfyllda debatten om vindkraftsindustrin. På sin Twitter skriver han idag: ”Det som fått mig att investera och vara i Offerdal är en storslagen fjällnära natur. Jag ifrågasätter klokskapen i att förstöra denna fina natur med en storskalig vindkraftsindustri.”

Om den blir av, blir den en av Sveriges största vindkraftsindustrier och sträcker sig över Njaarke samebys viktiga vinterbetesland. Bakom planerna står Affloardal Energi.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS