Bosse Svensson, kommunalråd (C) i Östersund.

Östersunds kommun polisanmäler förra kommunalrådet AnnSofie Andersson

På fredagen beslutade styrelsen i Rådhus AB att polisanmäla AnnSofie Andersson för misstänkt brott mot sekretesslagen och trolöshet mot huvudman.

Publicerad

Beslut var enhälligt, säger kommunalrådet Bosse Svensson (C). Det togs efter att juristen som anlitats gjort sin föredragning.

De allvarliga anklagelser som nu riktas mot förra kommunalrådet Ann-Sofie Andersson kommer från förundersökningen till mutåtalet som väckts mot Daniel Kindberg och några andra. Där finns redogjort för polisens hemliga avlyssning av samtal som visar att AnnSofie Andersson avslöjat hemligstämplad information för Daniel Kindberg. Det rör bland annat hur Östersundshem avsåg att agera efter att polisen misstänkte Kindberg för grov ekonomisk brottslighet. Informationen kan ha gynnat Kindberg och skadat både Östersunds kommun och Östersundshem, anser Bosse Svensson.

Men det kan vara värre än så, befarar han, eftersom det inte är känt om AnnSofie Andersson läckt hemlig information till Kindberg även i andra ärenden.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS