Anders Grönlund och hans kollegor på ambulansen har inte prioriterats när Regionen började vaccinera sin vårdpersonal. Själv har han på eget initiativ nu fått två doser, detta då han ställt sig i kö för de överblivna doserna.

Oro bland ambulanspersonal – många i personalen ovaccinerade

Trots att de står i frontlinjen har ambulanssjuksköterskorna inte haft första prioritet när Regionen vaccinerat sin personal. Fortfarande har majoriteten av ambulanspersonalen inget smittskydd i form av två doser vaccin.

Publicerad

Länets ambulanspersonal står i frontlinjen och i arbetet vet de aldrig vad de möter, deras uppgift är att omhänderta sjuka och olycksdrabbade på plats. Vid varje larm utsätter de sig för risken att möta covidpatienter.

Jämtlands Tidning träffar en av dessa vardagshjältar, ambulanssjuksköterskan Anders Grönlund utanför Trygghetens hus i Östersund, där ambulansen är stationerad. Han ska precis gå på sitt nattskift för andra natten i följd. Ambulansteamet i Östersund som han tillhör bemannas av cirka 20 ambulanssjuksköterskor, varav fyra nu är fullt vaccinerade. Detta tack vare egna initiativ att köa för de doser som annars skulle slängas.

– Jag fick min andra spruta igår av Astra Zenecas vaccin och det känns skönt att nu vara vaccinerad. Jag har hört av mig och stått i kö för doser som blir över och som måste kastas om de inte ges, berättar Anders Grönlund. Han berättar också att man internt pratat om varför Regionen inte prioriterat ambulanspersonalen i samband med att de började ge vaccin till anställda inom sjukvården. Men något besked har de inte fått från arbetsgivaren. Uppgiften bekräftas av Vårdförbundets avdelningsordförande Roger Bergebo.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS