Anders Byström är regionalutvecklingsdirektör. Han säger att etableringen av Synsam i Östersund är ett resultat av projektstöden.

Mångmiljonbelopp satsas på projekt med otydliga resultat i Regionen

De statliga projektstöden som Region Jämtland Härjedalen tilldelas och beslutar om, går främst till egna projekt och till egna projektbolag. Det visar en genomgång av beviljade projekt för åren 2019 till 2021 som Jämtlands Tidning gjort.

Publicerad

De flesta projekt förblir okända för allmänheten och det är otydligt vilka resultat som blir. Men etableringen av Synsam i Östersund är ett resultat av projektstöden, enligt Anders Byström, regionalutvecklingsdirektör på Region JH.

Pengarna ska enligt det statliga direktivet gå till projekt som skapar tillväxt i länet, det kan vara till både privata och offentliga aktörer, skriver Region Jämtland Härjedalen på sin hemsida. Men en genomgång som Jämtlands Tidning gjort för åren 2019 till 2021 visar att det statliga medfinansieringsstödet i huvudsak går till Region Jämtland Härjedalens egna nystartade projekt och till projekt som drivs av projektföretag där regionen är delägare eller medlem.

Återkommande bidragsmottagare är Peak Region AB som Region Jämtland Härjedalen äger 7,5 procent av, Torsta AB där regionen äger 40 procent, ALMI företagspartner Mitt AB där regionen äger 24,5 procent och Jämtland Härjedalen Turism där regionen är medlem. En stor del av pengarna går till projekt som Region Jämtland Härjedalen själva driver som projektet SIMMITT. Syftet med projektet är att utveckla länets industri för att stärka förnyelsearbete och omställning.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS