Vi promenerar till den närmaste grishagen och hälsar på tre rejäla suggor som ser ut att trivas gott. De hälsar på sin bonde och en av dem, Majsan, kommer fram till mig och hennes vänliga sätt att hälsa får mig att känna mig välkommen i hagen.

Vildsvinsgaltar skjutna försökte para sig med tamsuggor

Ett antal trädgårdar och åkrar har den senaste tiden fått påhälsning av vildsvin, väster om Storsjön. Nu är det två färre. - En granne hade sett två lösa grisar och trodde de var mina. När jag frågade om färgen fick jag gråsvarta till svar. Jag förstod med en gång att det var vildsvin, berättar Mats Jacobsson som tillsammans med sin frun Nina äger Vällvikens bondgård.

Publicerad

Några veckor tidigare hade Mats hört talas om att det helt plötsligt fanns vildsvin i trakten. Det var torsdag för tre veckor sedan då Mats skulle se till sina suggor i en hage några hundra meter från gården.

- Det var två yngre galtar i hagen som försökte para sig med våra suggor. Jag hämtade min son Gustav och varsitt gevär. Det var Gustav som sköt den ena och den andra lyckades att smita, nämner han.

Vi promenerar till den närmaste grishagen och hälsar på tre rejäla suggor som ser ut att trivas gott. De hälsar på sin bonde och en av dem, Majsan, kommer fram till mig och hennes vänliga sätt att hälsa får mig att känna mig välkommen i hagen. Förutom grisar finns det mjölkkor, får, några hönor och ett gäng hästar på gården i Vällviken.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS