Zpyke har ännu inte redovisat markavtal – oklart hur det går med fiber i Rossön

ROSSÖN (JT) Fiberföretaget Zpyke som skulle ha grävt klar fiber i Rossön den 31 december 2021 har inte kunnat redovisa färdiga markavtal till Strömsunds kommun. Deadlinen var den 6 april.

Publicerad

Enligt överenskommelse med Strömsunds kommun skulle Zpyke senast den 6 april ha inkommit med svar på kommunens frågor och redovisa bland annat markavtal och grävtillstånd. Bolaget, som är skyldiga stora summor pengar bland annat för personalboende, har inte lyckats uppvisa några markavtal och kommunen har nu bett om kompletteringar.

Zpyke inkom med en markägarförteckning över vilkas fastigheter man planerar att dra fibern. Utifrån markägarförteckningen ska avtal tas fram som ägarna ska godkänna och skriva under, men förteckningen som lämnades in till kommunen var inte komplett.

– Vi behöver ytterligare kompletteringar så snart som möjligt innan det är aktuellt för någon nystart, säger Richard Persson, förvaltningschef på teknik- och serviceförvaltningen i Strömsunds kommun.

– Kommer det inte in några kompletteringar får vi göra en bedömning utifrån det material som har inkommit.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS