Britt-Marie Bryntesson i förgrunden leder deltagarna Ingrid Lundgren, Berit Tallberg, Peter Westerlund och Annica Sjödin.
Britt-Marie Bryntesson i förgrunden leder deltagarna Ingrid Lundgren, Berit Tallberg, Peter Westerlund och Annica Sjödin.

Folkhälsoarbetet starkt i Rossön – vill nå allra högsta åldrarna

ROSSÖN (JT) Idrottstraditionen är stark i Rossön med Rossöns IF i centrum. Britt-Marie Bryntesson är en av de som jobbar för att folkhälsan ska nå alla åldrar. För att nå de allra äldsta på trygghetsboendet vill Britt-Marie inrätta en soffcykel.

Av de 20 deltagarna i Rossöns seniorgympa är den äldste 82 år. Alla har inte varit aktiva fotbollsspelare eller skidåkare, men de flesta har skött sin vardagsmotion sedan unga dagar. I Rossön är folkhälsoarbetet utbrett och idrottandet vanligt. Är det något speciellt i Bodumsjöns vatten?

– Nej, men Rossöns IF har alltid varit en stark förening och byn har kretsat kring idrottsföreningen, som vi växte in i när vi var ungdomar, säger Britt-Marie Bryntesson som leder seniorgympan.

– Eftersom många ungdomar stannar och bor kvar i Rossön ärvs idrottandet till nästa led. Det smittar av sig runt om.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS