Garanterade puderdräpare. De hårigare gamla tävlingsbestarna kom loss i racet.

Veteranskotrar – hett intresse i snö drog många till Hammerdal

HAMMERDAL (JT) Det kanske inte är det största arrangemanget. Men de som verkligen vill uppleva när de riktiga veteransnöskotrarna klöser pudret – de åker till Joel veteranskoterrally i Hammerdal!

Publicerad Senast uppdaterad

I helgen var det dags igen. Joelgänget – som aldrig saknar roliga idéer – bjöd ännu en gång till veteransnöskoterrejs. Och när ett femtiotal gamla en- och tvåstånkor samt en vattenkyld trepip drog in på Svartvikens festplats, då luftades det mesta av antikens urarv som går på snö.

Och förresten även en och annan skapelse som går överallt utom i snö var också med. För vad sägs om Chrysler Snow-Runner, Rajd Mini, Snöped, Husqvarnas stolthet Tolken och dess raka motsats, den lyxiga snökryssaren Elite från Ski-Doo, för att nämna några av alla klassiska och ännu mer klassiska snöfarkoster. Men även det östra grannlänet var representerat.

För ett fint exemplar av AMF-Långselaren, som tillbringat det mesta av 50-åriga tillvaro på en höskulle, tillhörde den skara som med synnerligen hög och intim blåröksfaktor brakade iväg på en cirka sju kilometer lång rastningssväng på Hammerdalssjöns vidder.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS