"Det är ett tufft läge med kompetensförsörjning", säger Gudrun Öjbrant, chef för vård- och socialförvaltningen

Uppror bland personal inom daglig verksamhet i Strömsund – facket kallar till möte

STRÖMSUND (JT) Personalen som arbetar i dagverksamheten inom vård och omsorg är i fullt uppror. Besked har kommit att deras vanliga schema kommer att förändras. Beskedet de anser sig ha fått är kort och gott ”acceptera detta eller sluta.”

Publicerad

Det är personalen både inom dagverksamhet och boenden som kommer att få nya arbetstider. I bakgrunden är det den nya arbetstidslagen om nattvila som kommer att förändra livet för de anställda. Fackförbundet Kommunal har kallat till ett möte på måndagskvällen med de berörda inför MBL-förhandlingar som planeras till tisdagen. 

 – Vi är jättemånga som mår dåligt. Jag har kollegor som gråter. Det finns en anledning till att man jobbar dagtid. Vi har liksom de som arbetar på boendena valt att arbeta där vi gör, säger en person i personalen som inte vill framträda med sitt namn. 

– Det här slår mot brukarna. De ska vara i fokus! Vi känner dem och vet hur de fungerar. Många är ömtåliga. Vi brukar väl ändå skilja på arbetstid och fritid? Nu blir det ingen skillnad alls. De personer brukarna möter på dagen ska de också möta hemma på sin fritid. Det är hallabaloo överallt nu. De säger att det är upp till oss själva nu att avgöra om vi vill gå in i ett nytt avtal och jobba kväll och nätter varannan helg, säger JT:s sagesperson. 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS