En avställd lastbil sedan 2007 på tomten i Strömsund.

Skrotbilsägare i Strömsund slipper vite efter miss från kommunen

STRÖMSUND (JT) Strömsunds kommun misslyckades med att inom laga tid nå ägaren till skrotbilarna som finns på flera platser i kommunen så Mark- och miljödomstolen har nu preskriberat vitesföreläggandet på 50 000 kronor. Ägaren till skrotbilarna hade anmodats att minska antalet bilar, vilket inte skett och ärendet tar nu ny form.

Publicerad

– Det här har pågått i minst tio år. Nu har vi bytt strategi och kommer att vidta åtgärder via kronofogden på den försumliges bekostnad. Beslutet är fattat i miljö-och byggnämnden. Den person det gäller har överklagat och vi väntar nu på besked om han har rätt till överprövning, säger Tomas Hedin, Miljö- och byggavdelningen. 

Miljö- och byggnämnden har vid flera sammanträden i september och oktober förra året konstaterat att fordonsägaren förvarar ett stort antal motorfordon på åtta fastigheter inom kommunen. 

På en av dessa finns 31 fordon. Åtskilliga timmar har lagts ner från kommunens sida att komma till rätta med det som anses vara skrotbilar.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS