Samling inför strategidiskussion.

Så ska näringslivet stärkas i Strömsunds kommun

HAMMERDAL (JT) Sista ordet är snart sagt om Näringslivsstrategin i Strömsunds kommun. Fyra möten har hållits med företagare runt om i kommunen. Det sista mötet anordnades på Vikbergets fjällanläggning i Fyrås med representanter för både små och stora företag.

Publicerad

Några nyckelområden har identifierats och handlar om företagsetablering med nya arbetstillfällen, företagsutveckling, befolkningsförsörjning, kommunikation och medborgarservice. Målen för att klättra i rankingen som årligen görs av Svenskt Näringsliv har satts högt. 

Det handlar tex om tjänstemäns attityder till företagande som 2030 ska hamna som topp 35, vilket ska jämföras med nuvarande plats 207 av Sveriges 290 kommuner. Det gäller att ligga i för att klättra från nästan botten i samtliga mätningar! 

– Jag undrar om inte målet är satt för högt och om det är realistiskt. Det är för kort tid och det kräver resurser, tyckte Mikael Persson som deltog via länk från engcon. 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS