Räddat rivningshotat hus i Backe.
Räddat rivningshotat hus i Backe.

Rivningshotad fastighet i Backe fixas och nya hyresgäster flyttar in

BACKE (JT) Bybornas ockupation av den s k Läkarvillan mitt emot sjukhuset lyckades. Huset står kvar, och ockupationen fick återverkningar ända in i politiken. Beslutet om rivning upphävdes, och ledaren av ockupationen, Svante Westin (m) vann många röster i valet på sitt motstånd. SHB har nu beslutat att ställa i ordning en av de två lägenheterna i fastigheten, redan den 1 oktober blir det inflyttning för Gunhild Nilsson.

Publicerad

Min dotter fick veta att det var på gång att ställa i ordning Läkarvillan och jag fick komma och titta. Jag blev alldeles frälst och jag får flytta in! Jag kan inte begripa att de ville riva huset. Jag har varit sjuk och jag har bara sagt att jag inte flyttar någonstans där det är trappor som jag ska fara och gå i. Nu bor jag i villa och orkar inte sköta om trädgården längre. Hoppas att det kommer att fungera för hunden också, den är 14 år, säger Gunhild Nilsson som bott i sin villa i 48 år.

Min man gick bort för flera år sedan och jag har gått och tänkt länge på att flytta så det gör mig ingenting att lämna huset. Det är ute till försäljning nu. Jag är född i Backe och har bott hela mitt liv här, utom för några år då jag var borta för arbete, berättar Gunhild.

I källaren finns tvättmaskin, torkrum, matkällare och potatiskällare. Tvättrummet tillhör bara min lägenhet, säger en nöjd Gunhild som inte vill bli fotograferad.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS