Tjänstepersoner och politiker serverade vinnarna. Från höger: Simon Högberg, oppositionsråd, Anna Backman Wikström, förvaltningschef, Sara Kjellsdotter, ordförande i barn-, kultur- och utbildningsnämnden, Tomas Sjövall, förvaltningschef, Jörgen Jönsson, kostchef och Richard Persson, förvaltningschef.

Politisk bjudlunch på Jormskolan efter matsvinnsvinst

JORMVATTNET (JT)I år var det dags igen för eleverna i Jormskolan att få sin lunch serverad av politiker och förvaltningschefer. För två år sedan vann Jormskolan tävlingen om minst matsvinn, då med 1 gram svinn, och i år var det 5 g som bidrog till segern.

Publicerad

– Det är glada och stolta barn som jobbat hårt med att ta hem vinsten. De är alltid engagerade och duktiga men när det blir tävling blir det allvar, säger Karin Hagerud Stake, rektor.

Jormskolan ligger i den lilla byn Jormvattnet, nära norska gränsen, cirka 26 mil norr om Östersund. På Jormskolan går elever från förskoleklass till årskurs tre och är kommunens minsta grundskola. Det är också länets nordligaste. 

– Det här med matsvinn är något man jobbar med i förskolor och skolor, och årets topp tre har jobbat hårt med det. Det ger effekt för miljön. Att barnen är väldigt intresserade är märkbart och det är tydligt att pedagogerna arbetar med miljötänk, säger kostchefen Jörgen Jönsson. 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS