Bostadsrättsföreningen Björnen hade en köpare.

Oklart med hyreshusaffär i Hoting

HOTING (JT) Det är ännu oklart vad som händer med HSB:s bostadsrätter Björnen på Storgatan och Centrum på Järnvägsgatan i Hoting.

Publicerad

Fastigheterna med 73 lägenheter har legat ute till försäljning men har nu tagits bort från mäklarens sida. JT har sökt Sveriges Fastighetsförmedling och föreningens ordförande Bodil Sigvardsson under lång tid utan att att få svar på hur affären går. 

 – Jag har bjudit på bankhuset och har haft högsta budet, men har fått besked att föreningen har valt en annan. Huset låg ute till 1 miljon och jag lade 1 250 000 och hade tänkt att gå upp till två miljoner. Det här känns inte riktigt. Finansieringen var inte klar för den tilltänkta köparen fick jag veta av mäklaren och jag tycker det är konstigt att föreningen väljer någon som måste låna pengar, säger Anders Mårtensson, själv bosatt i Hoting där han driver företag. 

– Det fanns inget slutdatum för budgivningen och det tycker jag är konstigt. Man måste ju ha ett slutdatum för att kunna bevaka budgivningen. Var i kontakt flera gånger för att få besked om sista datum, men jag fick aldrig något besked. Nu kan jag inte se något längre för det är borttaget. Jag hade planer för bankhuset, bostadsrättsföreningen Björnen, som jag ville köpa. Jag tänkte renovera allt eftersom och starta en verksamhet. Jag ville köpa det här för jag vill inte att det kommer någon som äger fastigheten bara så länge det går och jag vill inte att det ska bli ett rivningshus i Hoting. Om det var så att bostadsrättsföreningen vill sälja båda fastigheterna till en och samma ägare borde det ha framgått i annonsen, säger Anders Mårtensson. 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS