Vernissagemingel.

Niondeklassare hade vernissage i Strömsund – intäkterna gick till Röda Korset

STRÖMSUND (JT) Känslorna svallade när Vattudalsskolans niondeklassare hade vernissage på biblioteket i Strömsund. Collage, skulpturer, teckningar och målningar fick vartefter dagen gick många röda lappar som visade att det såldes konst för 200 kronor per alster. All behållning går till Röda Korset.

Publicerad

 – Vi började med att läsa om Röda Korset och de tio värsta katastrofområdena i världen och sedan blev uppgiften att skapa något med temat ”Fred som ger hopp”, berättar Maria Nordenmark, bildlärare vid Vattudalsskolan. 

En vecka finns elevernas konst att se i bibliotekets lilla galleri. Inger Tåqvist från Röda Korskretsen minglade tillsammans med elever och besökare.

– Det här ger hopp och framtidstro! Jag vill tacka er så mycket för gåvan till Röda Korset, sade Inger Tåqvist, som själv fastnade för några av elevernas bildkonst och därmed ytterligare en gåva.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS