'Länsstyrelsen anser tydligen att sköta om vatten och avloppsverkasamhet i en by inte är allmännyttig verksamhet', säger Sonja Gahlin, ordförande för Hallvikens byaförening.
"Länsstyrelsen anser tydligen att sköta om vatten och avloppsverkasamhet i en by inte är allmännyttig verksamhet", säger Sonja Gahlin, ordförande för Hallvikens byaförening.

Nej till bidrag retar Hallvikens byaförening

HALLVIKEN(JT) Länsstyrelsen i Jämtland/Härjedalen anser att vatten och avloppsreningar i byar inte tillhör kategorin allmännyttiga satsningar och det har retat upp Sonja Gahlin i Hallviken.

Publicerad

– Vad är allmännyttig satsning om inte byars arbete med att säkra ett bra VA-system är det? frågar Sonja Gahlin, ordförande för Hallvikens byaförening.

Upprörd visar hon JT de handlingar Länsstyrelsen skickat ut där myndigheten avslagit Hallvikens byaförenings ansökan om att få ta del av bygdemedel som byar kunde söka för 2021.

Till listan över byar som inte får pengar hör också Öhns vattenföretag ekonomisk förening, Vågdalens Vattenförening, Nedre Lillvikens vattenförening, Havsnäs samfällighetsförening, Strands ekonomiska förening för vatten och avlopp, samt Lidsjöbergs vattenförening.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS