Miserabelt hus.

Misär i hyresfastighet i Hammerdal – boende tvingas flytta

HAMMERDAL (JT) Ett miserabelt i det närmaste obeboeligt hus med bra läge i Hammerdal ska tömmas. Fastighetsägaren anser själv att det är en skandal, men har inte gjort något åt saken trots utebliven hyra.

Publicerad

Miljö- och byggnämnden har fattat beslut om att fastighetsägaren förbjuds att hyra ut från och med den 15 april. Hammerdalsbor har hört av sig till socialtjänsten som i sin tur kontaktat miljö- och byggnämnden som i sitt beslut säger att ” bostaden på ett mycket omfattande sätt inte uppfyller kraven i miljöbalken.”

– Huset var kallställt i flera år efter ett dödsbo, och när jag tagit över det i akt och mening att sälja till någon som visade vara bedragare fick det står i fem år till.

Jag blev grundlurad, Jag renoverade två lägenheter, en annan var i stort sett beboelig, men så har jag fått in folk som är missbrukare. Det är en stor olycka, säger fastighetsägaren Gunnar Genberg som själv bor i Örnsköldsvik.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS