Patrik Jemteborn med en referensgrupp.

Livlig diskussion om Strömsunds framtid

HOTING (JT) Hur Strömsunds kommun och dess invånare ska samverka är ständigt på tapeten när kommunens olika strategier ska komma på plats. Näringslivschefen Patrik Jemteborn är på turné bland företagarna i kommunen för att få inspel och den här gången var det företagare i Hoting och Strömsund som var referensgrupp för att diskutera kring näringslivsstrategin men också om den kommande Lokala Utvecklingsstrategin, (LUS).

Publicerad

Värdar vid mötet var Byggtjänst i Hoting med de unga företagarna Erik Palmqvist och Josefine Olofsson som belönades för sitt arbete på Guldälggalan förra året.

En innehållsrik inledning gjordes av Anders Bergman som leder arbetet med att ta fram LUS. Den ska också samordnas med näringslivets/företagarnas särskilda behov. I fokus låg som alltid behovet av kompetensförsörjning inom alla möjliga områden och förstås befolkningsminskningen. 

–Det är fler som går ut ur yrkeslivet än som går in, och det är få personer i familjebildande ålder som återfinns i befolkningspyramiden. Vi ska inte bara få unga människor att stanna kvar utan också att de återvänder, sade Anders Bergman. 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS