Hälsocentralen i Backe är topprankad.

Krisen för Backe HC - ska bli digitala lösningar – oro bland backeborna

BACKE (JT) Jämtlands Tidning kunde tidigare avslöja att krisen i Backe hälsocentral lett till att den nu ska bli en filial till Strömsunds hälsocentral. Nu framkommer fler uppgifter: det ska bli digitala lösningar. Det skapar stor oro i bygden, som har många äldre. Nu kräver man ett offentligt möte med regionen.

Publicerad Senast uppdaterad

Backe HC har varit oerhört uppskattad, med toppbetyg från patienter. Den har flera gånger klassas som en av de bästa hälsocentralerna i Sverige. Från Jämtlands län är 1 495 personer listade på hälsocentralen i Backe, och dessutom har 972 personer som bor utanför länet valt Backe HC. Men sedan en läkare och en distriktsköterska valt att säga upp, sig har situationen blivit problematisk. 

Det har därför beslutats att Backe HC ska bli en filial till Strömsunds hälsocentral. Men förändringarna slutar inte där. Det var vid ett möte i torsdags kväll som nya uppgifter framkom. Mötet skedde med medlemmar ur den mycket aktiva föreningen Fjällsjö Framtid samt med personer från Region Jämtland Härjedalen. 

Margareta Mårtensson är ordförande i Fjällsjö Framtid, hon deltog i mötet och hon menar: 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS