"Man kan jobba vissa dagar på distans, det går att boka möten med invånare", säger Annelie Svensson kommundirektör

Kommunen öppnar arbetshubb i Rossön

STRÖMSUND (JT) I mitten av april invigs en arbetshubb i Rossön som ska göra det möjligt för anställda i kommunen att arbeta på distans.

Publicerad

I Strömsunds kommun finns det sedan tidigare hubbar i Hammerdal i f d kommunhuset och i Strömsund finns arbetsplatser i kommunhuset. En hubb kan beskrivas som ett nav eller en mötesplats med möjlighet att ansluta sig till ett nätverk. 

– Vi har en inriktning att använda våra egna lokaler och inför invigningen i Rossön har vi en lista på vad som ska göras. Det kommer att finns det man behöver, dator, skrivare, möjlighet att värma lunch osv. Arbetshubben blir i en fastighet som kommunen äger. Vi arbetar parallellt med andra orter och inom en snar framtid kan det bli arbetshubbar också i Hoting och Frostviken, säger Anneli Svensson, kommundirektör. 

– Arbetet med att anordna hubbar har skett parallellt med andra orter, och vi har tagit det i den ordning som det går snabbast att få till på. Vi har ett behov att hitta inflyttare och att inrätta arbetshubbar kan vara ett sätt. Vi får också se till behov. Det är inte bara boende på en ort med arbetshubb som kan utnyttja möjligheten. Vi har medarbetare som åker runt i kommunen som kan använda flera arbetsställen. Man kan jobba vissa dagar på distans, det går att boka möten med invånare, säger Annelie Svensson.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS