Kommunen får europeisk hjälp för att klara sitt uppdrag

STRÖMSUND (JT) Strömsunds kommun har fått miljonbelopp från Europeiska socialfonden för att starta ett utvecklingsarbete för att komma tillrätta med hur de ska kunna lösa kommunuppdraget, när stora pensionsavgångar väntar.

Publicerad

Fler än 300 personer väntas gå i pension i kommunen fram till 2030, och med dessa avgångar kommer mycket kunskap att försvinna. 

– En tredjedel av tjänsterna det gäller, kräver universitetsutbildning. Vi behöver också fler människor på de tjänster som kräver gymnasieutbildning. Hur kan vi utveckla vår befintliga personal? Vad kan vi göra för att ”klä på” befintlig personal för att täcka våra behov, säger Carina Esbjörnsson, projektledare. 

Arbetet handlar om att ta fram strategier för att kunna lösa problemen, främst i form av rekryteringen. Strömsunds kommun har redan en låg befolkningstäthet och en åldrande befolkning. Och kommunen har en utmaning att kunna leva upp till sitt uppdrag. Det handlar om att få personal att vilja jobba längre, men också att se bredare. 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS