Karin Wöyer Amcoff är Strömsunds kulturstipendiat

STRÖMSUND (JT) Nu står det klart att årets Hedenvindplakett går till Sven Olov Karlsson, medan Karin Wöyer Amcoff får kulturstipendiet och ledarstipendierna går till Anki Henriksson, David Roos och Jonas Strömstedt.

Publicerad Senast uppdaterad

Beslutet har fattats av barn- kultur- och utbildningsnämnden. Sven Olov Karlsson är journalist, kritiker och författare som romandebuterade 2003 med boken ”Italienaren” och sedan bland annat gett ut noveller.

Enligt motiveringen har han ”med berättarglädje, iakttagelseförmåga, ömhet och realism skildrat ett liten ort i Västmanland och dess invånare. Med spänning, fantasi och mycket humor skildras livet för några av dem som bor och verkar i ett litet samhälle på ett igenkännande sätt.

Barndomens upplevelser av glädje och skräck leder fram till de vuxnas beteenden, som tvingar varandra i en ödesdans de inte kan undvika”. Kulturstipendiet ska stödja och uppmuntra förtjänstfull verksamhet inom skilda kulturella områden och det går alltså till Karin Wöyer Amcoff med motiveringen:

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS