Orange glesbygdskavaj och tidstypisk skoteroverall. Laila och Albert Sandkvist blev coolaste Ski-Dooåkarna på Elan från 1975.

Joel veteranskoterrally – hett intresse i snö

Hammerdal (JT) Det kanske inte är det största arrangemanget. Men de som verkligen vill uppleva när de riktiga veteransnöskotrarna klöser pudret – de drar till Joel veteranskoterrally i Hammerdal!

Publicerad

I lördags var det dags igen. Joelgänget – som aldrig saknar roliga idéer – bjöd på en önskerepris av fjolårets supergrymma succé – veteransnöskoterrallyt! Och när ett stort antal gamla en- och tvåstånkor samt några riktigt håriga gamla snöskoterbestar drog in på Svartvikens festplats, då samlades tveklöst det mesta av antikens urarv som går i snö. 

Fast den här gången var Svartviken bara mellanlandningsplats. För i år var det på Ångeltjärn det hände. Så blåröksfaktorn blev både hög och intim när samlingen lämnade Hammerdals mer urbana delar och drog iväg cirka 10 km rätt ut i skogen. Och arrangören Ludwig Bågling kunde till sin förvåning konstatera att alla nådde fram.

– Inga komplikationer tillstötte under färden. Ingen gammskoter trilskades vilket torde kunna tillskrivas nyputsade tändstift och omsorgsfullt filade brytare, säger han med ett skratt. 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS