Blått och svullet efter björnbett.
Blått och svullet efter björnbett.

Ingvar attackerad av björn – berättar för JT

JANSJÖ (JT) Det gjorde ont, konstaterade Ingvar Holmgren, och demonstrerade bit- och rivskadorna efter björnhonan som gick till anfall när han fått i väg ett skott.

Publicerad Senast uppdaterad

Ingvar stod på pass vid en skogsbilväg och hörde ett ståndskall som gav första varningen om att björn var på väg.

–Den var 80 meter från mig och jag sköt ett skott. Den snurrade runt och vrålade så högt att det hördes till en jaktkamrat som var en kilometer därifrån. Björn for av vägen och ramlade igen, hundarna kom som en raket mot mig och björn efter. Jag repeterade och skulle skjuta igen, men hundarna var i vägen och jag tordes inte skjuta, berättar Ingvar Holmgren.

– Det var ett ögonblicks verk, jag sopade till med högern och sikta mot ögonen, men ramla baklänges och då högg den i axeln. Det tog inte så hårt, men man kan se märken efter tänder. Jag kastade mig ner i ett dike och kröp ihop, men att få en tungviktare på 116 kg björn över sig på min 80 kilos kropp är orättvist. Det var gula och stygga tänder såg jag. Jag var väl lite omtöcknad när jag klättrade upp ur diket. Det gjorde så jävla ont så jag vet inte riktigt vad som hände med geväret. säger Ingvar.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS