Andreas Skog, ICA Nära Backe är nöjd med sitt ”ToGo”.

Hybridbutik i Rossön går som tåget – en av första som öppnade

LÄNET (JT) Sju butiker i Jämtland har hittills fått stöd för att göra en s k hybridbutik med möjlighet att handla utan personal och kunna ”checka in” utanför de normala öppettiderna. Senast ut med att få till en hybridbutik med inloggning vid dörren är Norråkers handel. Bland de första var ICA Nära i Rossön.

Publicerad

JT når Josefin Inedal mitt i kassa-arbetet. ”Jossan” för hela Rossön berättar att de började för tre år sedan med att ha ”hybridöppet”, ICA ToGo. 

– Det har funkat bra sedan vi började i december 2021. Det har gått över förväntan, och när det är mycket folk i byn och folk är ute och åker så kan det vara 100 kunder på en dag, men jag tror att rekordet är 199. En vanlig kväll kan det vara 20 personer. Man märker att det finns ett behov, säger Josefin Inedal, ägare till ICA Nära i Rossön. 

– Det kan vara energidryck och godis som handlas, och det finns några som utnyttjar systemet, men det är enkelt att upptäcka. Vi har stängt av folk som inte har skött sig, och då blir de avstängda i hela ICA ToGo, som systemet kallas. Visst, vi har minskat personal, folk vill heller inte jobba helger. Förra året i mars beslutade jag att vi skulle ha butiken stängt på söndagar, tidigare hade vi öppet tre timmar. Det är också stängt på röda dagar. Både kunder och personal tycker att det är positivt. Det är fantastiskt att affären går så bra här i Rossön, när man hör hur många problem det är på andra håll, säger Josefin Inedal. 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS