Mokonen Tekie Tekeste, återvändare, nu som student

Glädje i Strömsund när sjuksköterskeutbildning startade

STRÖMSUND (JT) Det var ett högt söktryck till den decentraliserade sjuksköterskeutbildningen när Mittuniversitetet lanserade möjlighet att studera utanför Campus i Östersund och Sundsvall. Fem orter tar i höst, hand om 51 studenter som börjar sina treåriga studier till sjuksköterska. I Strömsund fanns nio av totalt 12 antagna på plats när terminen inleddes på tisdagen.

Publicerad

Uppmärksamheten och glädjen över att så många valt att plugga i Strömsund märktes inte minst hos kommunens företrädare som var på plats för att hälsa studenterna välkomna.

– Det är fantastiskt roligt att vi har fått utbildningen hit till Lärcentrum i Strömsund, säger Heidi Sundelin, utbildningsledare på Lärcentrum i Strömsund.

– Det är en decentraliserad utbildning som kan genomföras tack vare att Mittuniversitetet sökte medel hos Utbildningsdepartementet för att möjliggöra studier på orter i glesbygd och svara upp mot kompetensförsörjningen. Vi valde att förlägga utbildningen i de orter där det finns Lärcentrum: Bispgården, Sollefteå, Ånge, Sveg och här i Strömsund, berättar Mariana Larsson, mentor från Mittuniversitetet.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS