Tomas Eriksson från Funäsdalen tävlade för Gruden racing.

Full fart på Watercross i Hoting – 300 åskådare trots regnet

HOTING (JT) Det ösregnade till en början, men det hindrade inte Watercrosstävlingen i Hoting att bli en riktig höjdare, där snöskotrar anpassade för ändamålet tävlar på en vattenbana. Det var andra deltävlingen i Sverigecupen. När tävlingen gick in i halvtid hade 300 vuxna löst in sig på området, barn gick in gratis.

Publicerad

Carina Jonsson är ägare av campingen där tävlingen ägde rum. I år var hon ansvarig för hamburgeriet och pressansvarig. 

– Vi har haft dragracing och lite andra tävlingar genom åren här i Hoting, men det är andra året som vi anordnar Watercross. I fjol pågick tävlingen under samma helg som Hotings marknad, men i år blev det ingen marknad, så vi har har några knallar här i stället, sade Carina.

Hon berättade vidare att de har ett stort säkerhetstänk, och att det är en grupp som har samlats innan och gjort upp riktlinjer. Det är ett 50-tal funktionärer involverade i tävlingen, i insläppet, som hanterar säkerheten, serverar, dömer eller som ingår i sekretariatet. Marknaden fungerade förra året som draghjälp till Watercrosstävlingen, så de hoppas att den kommer tillbaka igen nästa år. Jörgen Jonsson är bror till Carina, och ordförande i Hotings skoterklubb sedan ungefär 30 år tillbaka i tiden.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS