Den halva ladan.

Fortfarande oklart med den halva ladan

STRÖMSUND (JT) Markägaren Lars Jensen på Bygda är bestämd och en halv lada står fortfarande kvar vid cykel- och gångvägen från Ulriksfors till Strömsund. Den andra halvan revs när Trafikverket byggde gång- och cykelvägen som invigdes förra året. Nu är Trafikverket är skyldig honom pengar, och frågan om ersättning för mark och lada måste avgöras senast 2031.

Publicerad

– Ingenting har hänt sedan ungefär två år tillbaka. Man är rättslös när man hamnar i klorna på Trafikverket. Jag trodde inte det var sant att medborgare kan behandlas så här. Det här är en principsak. Mitt krav är detsamma som från början. Det fanns flera valmöjligheter. Antingen att Trafikverket skulle ta kostnaden för att flytta ladan, att de bygger motsvarande lada hemma hos mig eller att jag får 150 000 till en byggsats och gör det själv. I Trafikverkets förslag har de bakat ihop markersättningen och ersättning för ladan, säger Lars Jensen.

– Vi har en skuld till Jensen, men vi har inte fattat något beslut om ersättningens storlek. Vi har använt oss av en auktoriserad värderare, och bara för att en markägare är missnöjd kan vi inte bara lyssna på det, utan vi går efter praxis. Skulden till Lars Jensen uppkom när vi tog marken i anspråk enligt väglagen. När vi märker ut ett vägområde då uppstår vägrätt och en fastighetsägare kan inte säga emot då, utan bara klaga på ersättningens storlek. Nu kan han kan gå till mark- och miljödomstolen och stämma Trafikverket, säger David Ring.

– Det har blivit en omöjlig situation. Antingen kan man bara tacka och ta emot eller bråka som jag, kommenterar Lars Jensen.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS