Daniel Lindgren.
Daniel Lindgren.

Färre norrmän gränshandlar i Gäddede

GÄDDEDE (JT) Systembolagsutlämning av varor i Gränsbua och snus är bland annat det som lockar norrmän över gränsen till Gäddede. Det går också buss från Namsos för att ta kunder över till Gäddede, men handeln för Gränsbua är långt ifrån tillbaka på normala nivåer.

Publicerad

Handeln har minskat med 25-30 % längs hela gränsen, det gäller alla gränshandlare. De svenska turisterna har minskat i år jämfört med förra året då det var många husbilsåkare som skulle över Stekenjokk. Den boomen har lagt sig i år och trafiken har minskat påtagligt. Bränslepriserna påverkar också oss, liksom inflationen och kriget i Ukraina, säger Daniel Lindgren, ägare till Gränsbua i Gäddede.

På campingen är spikehusen i bruk och norskregistrerade husbilar och husvagnar har tagit plats. I Norge är det gott om elbilar, och Gränsbua har installerat elbilsladdare. Bakluckan hos två glada svägerskor som tagit en tur från fritidshuset i Nordli för att handla är fylld med kassar. Mat, läsk och godsaker packas in. De berättar att bensinpriset är ungefär detsamma i Norge som i Sverige, men att dieseln är billigare här.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS