En hel del skidåkare dök upp under premiärhelgen.

Fantastiskt väder när slalombacken öppnade i Stora Blåsjön

STORA BLÅSJÖN (JT) Med nypistad backe, gott om snö och fint väder öppnade skidbacken i Stora Blåsjön. Allt redo för att ta emot sportlovsfirare och skidåkare. Först ut var lokalbefolkningen och de norska grannarna som börjat sportlovet, men också besökare från södra Sverige.

Publicerad

– Hotellbacken är helt klar och liften är renoverad. De andra liftarna är tänkta att bli renoverade till sommaren, men de är i gång, säger Tore Holand ordförande i Blåsjön Framtid Ekonomiska Förening som ansvarar för fjällanläggningen. 

– Vi kunde inte ha fått bättre öppningshelg! Backen var öppen, solen sken och det kom folk både från norska sidan och folk från Laholm. Det var också off-pist entusiaster som tolkade upp på toppen för att sedan åka på baksidan av fjällen, berättar Ann-Sofie Winter som jobbade under helgen. 

– Vi hade ett kanonerbjudande på lördagen med 100 kronor för alla liftkort, men sedan blev det 10 % påslags på de ordinarie priserna. Vi har lite kort om folk så vi hade bara två liftar i gång, Hotell-liften och Långliften, men från och med den här veckan är det full bemanning och då går alla fyra liftarna! säger Ann-Sofie. 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS