Ny design med arv från Larven ger ELRV 2.0 framtidens formspråk. Med eldrivning representerar den en hållbar framtid för snöskoteråkning.

ELRV – Larven som elskoter – planerar produktion

HAMMERDAL (JT) Det var i början av fjolåret som JT avslöjade att den ikoniska snöskotern Larven kan födas på nytt – som eldriven med namnet ELRV. Bakom projektet stod Magnus Bredin och Micael Lawson, båda med rötterna i Jämtland. Ett år senare smiskar deras ”Proof of Concept” – den unika elektrifierade ELRV 2.0 – pudret på riktigt.

Publicerad

Lättare och starkare, smidigare och miljösmart. Det var några av kriterierna när Magnus Bredin från Hammerdal började fundera på att konvertera en snöskoter med eldrift.

– Egentligen började det som ett hobbyprojekt med en skiss på en servett, sade Magnus med ett skratt när JT träffade honom i början av 2023. 

Och den snöskoter han valde att elektrifiera blev något okonventionell, nämligen Larven. Fast det var när han mötte Micael Lawson på ett skoterforum på nätet som deras gemensamma passion för snöskoterkultur och fordonselektrifiering satte fart på det som skulle bli ett gemensamt projekt – ELRV 2.0. 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS