Järnvägsgatan: Brf Centrum, fastigheten på Järnvägsgatan.

Bostadsrättsföreningar i Hoting upphör – blir hyresrätter

HOTING (JT) Det märks att befolkningen minskar för hela Strömsunds kommun. Tomma lägenheter och affärslokaler möter ens blick på småorterna. I Hoting finns lediga lägenheter både hos HSB och det kommunala bostadsbolaget. Affärer har upphört, banken har ersatts med en bankomat, folk har flyttat, det föds färre barn. Hoting är inget undantag för den urbanisering som sker i hela landet.

Publicerad

Nu har HSB:s bostadsrättsföreningar Björnen på Storgatan och Centrum på Järnvägsgatan drabbats av dålig ekonomi och fastigheterna är ute till försäljning.

– Det är tragiskt, vi kommer att förlora en del, det är klart. Det är bankerna som har tjänat på det här. Jag trivs väldigt bra här och har bott i Hoting i åtta år. En son har tagit över gården där jag bodde förut. Det blir en hyresrätt av min lägenhet, men man vet ju inte vem som köper huset. Jag får vänta och se. Jag undrar vad som kommer att finnas kvar här om 30 år, men är det en fråga om att överleva då är det landsbygden som gäller. Så har det varit genom tiderna. Det har varit tufft tidigare också, jag hoppas att det finns en utväg, säger pensionären Ulla Ivarsson som bor i Brf Centrum. 

Fastigheterna som nu är till försäljning förvärvades för mer än 60 år sedan. De inrymmer förutom kommersiella lokaler, både enrumslägenheter och fyrarummare varav några är hyresrätter. 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS