Anna Johansson, Årets Jägare 2023, på Jaktgala.
Anna Johansson, Årets Jägare 2023, på Jaktgala.

Årets jägare i Sverige – Anna 25 år från Sunnansjö

BACKE (JT) Jägarsverige röstade fram jägaren Anna Johansson, 25, som Årets Jägare 2023 vid Jaktgalan som arrangerades av tidningen Allt om Jakt och Vapen och Svenska Jägareförbundet.

Publicerad Senast uppdaterad

Vid jaktgalan uppmärksammades dessutom bl a jakthundar och årets viltvårdare. Anna bor i Sunnansjö alldeles utanför Backe.

– Jag är jätteglad över att jag kan vara en inspiration för andra yngre! När jag var liten följde jag med morfar ut för att jaga, och jag tog jägarexamen när jag var 17 år. Då var jakten mer en hobby, men nu har det blivit en livsstil, berättar Anna Johansson.

– Allting kretsar kring jakten här på gården. Så fort vi är lediga är vi ute och jaga. Varje säsong, varje tid för året har sin jakt. Det är min sambo Christian och hans pappa Bert också, och det finns en massa hundar på gården. Jag har själv en stövare och jagar mycket hare med henne och älg med de andra hundarna på gården, säger Anna.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS