Socialchefen Gudrun Öjbrandt.

Anställd inom socialtjänsten avstängd – kan bli IVO-anmälan 

STRÖMSUND (JT) En person inom socialtjänsten är för närvarande avstängd från sitt arbete medan utredning pågår av en händelse som kan handla om allvarliga missförhållanden eller allvarlig risk.

Publicerad Senast uppdaterad

– Jag kan inte uttala mig om detta innan utredningen är klar. Alla rapporter om risker eller brister utreds men det är inte särskilt ofta som det uppstår att vi måste anmäla till IVO, inspektionen för vård och omsorg, säger socialchefen Gudrun Öjbrandt. 

Det föreligger en rapporteringsskyldighet både för personal och praktikanter inom socialtjänsten och det är verksamheten som måste utreda och bedöma om händelsen är ett allvarligt missförhållande vilket i så fall resulterar i en anmälan till IVO. 

– Har en medarbetare betett sig illa och vi måste utreda blir det även en arbetsrättslig fråga som utgår från rapportering. Det är självklart inte acceptabelt om det skulle vara så att personalens agerande utgår en risk för den enskilde. Det är bra att rapporten sätter ljuset på sådana risker. Nu ska vi se om den aktuella händelsen är tillräckligt allvarlig för att göra en anmälan enligt lex Sarah, säger Gudrun Öjbrandt. 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS