Olle och Elina Holter med landshövdingen

17-åriga Elina fällde en björn första jaktdagen

STRÖMSUND (JT) Det var stort pådrag när årets björnjakt inleddes med besiktning av fällda björnar. Förutom länets alla medier var också landshövding Marita Ljung på plats vid Strands Bygdegård utanför Strömsund.

Publicerad

Två besiktningsstationer var i gång den allra första jaktdagen och först ut att rapportera in björn blev Sveg med fyra fällda björnar på morgonkulan, men snart nog kom också rapporter om första björnarna till Strand.

”Jakten är igång” kunde landshövdingen Ljung konstatera, och förklarade att hon var med för att lära sig mer om de beslut som hon är med om att fatta. Det är Länsstyrelsen som beslutar om licensjakten på björn, och genom tidigare tillsyn har man kommit fram till att det i år får fällas 185 björnar i länet.

– Jämtland har en fjärdedel av landets björnar och det är viktigt att ha kontroll på populationen i förhållande till rennäringen, sade Marit Ljung.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS