Av ladan som var 7x8 meter finns ungefär en fjärdedel kvar. Fastighetsägaren Lars Jensen tyckte att ersättningen på 15 000 kronor var för låg. Trafikverket såg ingen annan utväg än att riva Lars lada, men han ville ha kvar den del som stod på den mark som Trafikverket inte behövde.

Trafikverket klöv lada mitt itu – stod i vägen för bygge av cykelväg

STRÖMSUND (JT) Längs den nya gång- och cykelvägen som just nu grävs mellan Strömsund och Ulriksfors står det en halv lada intill grävarbetet. Det beror på att Trafikverket och fastighetsägaren inte kunde komma överens. Ladan, som delvis stod där cykelvägen skulle anläggas, klövs därför av Trafikverkets entreprenör.

Publicerad

Det var strax innan första skörden för ungefär fyra, fem år sen som bonden Lars Jensen upptäckte att någon hade satt ett gäng pinnar på hans mark. En dag såg han ett fordon köra runt på hans åker. När han konfronterade föraren visade det sig att det var Trafikverket som hade kontrakterat ett företag för att kontrollera markens bärighet. Det var första gången Lars Jensen fick höra talas om den nya gång- och cykelvägen mellan Strömsund och Ulriksfors. Den gången blev gräset nerkört, nu är hans lada kluven mitt itu.

– Man kanske kan förvänta sig att bli behandlad så här av myndigheter i Ryssland, inte i Sverige, säger Lars Jensen.

När han bad dem sluta och hotade med att koppla in polis dröjde det inte länge förrän Trafikverket ringde upp.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS