Den av Trafikverket kapade ladan. – Vill man inte ha statens erbjudande om ersättning får man vända sig till Mark- och miljödomstolen, eller engagera sig politiskt och få till en lagförändring.

Ladan kapades mitt itu – Nu svarar Trafikverket på kritiken – “Det är ett misslyckande”

STRÖMSUND (JT) Lars Jensens lada stod också i vägen för cykelvägen och blev kapad mitt itu, det berättade Jämtlands Tidning om i augusti. David Ring är den markförhandlare som haft kontakt med Lars Jensen. David menar att det har förekommit vissa missförstånd.

Publicerad Senast uppdaterad

– Lars Jensen blev erbjuden mer än 15 000 kronor för ladan, siffrorna i artikeln om ladan i Jämtlands Tidning är felaktiga. Ladan är enligt ett oberoende värdeutlåtande värderad till 25 000 kronor, så det blir 31 225 med schablonpåslaget på 25 procent. Påslaget är lagbestämt och erbjuds som plåster på såren. Lars Jensen har fått ett ersättningsförslag på totalt 86 900 kronor, inklusive 25 procents påslag. Han kommer även att bli ersatt för bland annat försvårad förbrukning och förlorat EU-stöd, säger David Ring och fortsätter:

– Vi inledde en dialog med Lars Jensen om ladan i mars. Han kommer att få ersättning för hela ladan, även om vi inte kan riva hela. Vi får inte beträda hans mark för då kommer han polisanmäla oss. Vi skulle ha styrt upp det lite hårdare redan från första början i skedet med vägplanen för att få rätt att stå på hans mark och kunna riva ladan. Men om vi gör det nu blir det egenmäktigt förfarande, så därför fick vi lov att bekosta en jättedyr rivning, säger David och fortsätter:

– Det är ett misslyckande att inte kunna prata och komma överens med folk. Att göra en halv rivning kräver arbetsmiljömässigt en säker arbetsplats och rivningsförfarandet blir svårare,

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS